Hauek dira udazkeneko  HEMENDIK HONAn kolaboratu duten jatetxeak. Jada neguko edizioarekin lanean ari gara. Adi, sukaldeak jada prest bait ditugu!

Pasaleku Vera

Casa Vergara, azaroaren 1eko bere itxiera ondoren, bere errausketatik birsortu da beste jatetxe historiko batean: Amarako Pasaleku. Aurreko jatetxeko jabeak, Alvaro Mansok, erretiroa hartu zuen eta bere emaztea den Vera Maria Cruz da Silvak darama orain jatetxeko agintea. Verak eskaintzen duen sukalde tradizionala, bere garaian Luis Irizarren eskutik ikasitakoa eta Casa Vergaran hain emaitza onak izan dituena da. Pasalekuk Casa Vergararen esentzia klasikoa mantentzen du eta horrelako sukalde eta jatetxeak aurkitzea geroz eta zailagoa egiten da, euskal gastronomia tradizionalean esentzia modu fidelean zaintzen dutenak.

Kontaktua

Illunbe Kalea, 11, Donostia
943 96 95 33


Danako jatetxea

David Rodriguez, Martin Berasateguirekin trebatua, eta bere emaztea den naiara abandok 2012an, “lady cherry” pintxoari esker, Gipuzkoako pintxoen lehiaketako lehenengo saria irabazi zuen lokal hau zuzentzen dute. Danako jatetxeko jantokian autorearen ukituak dituen sukalde tradizional batekin gozatu ahal izango dugu.

Kontaktua

Xera gastroteka

Xera Gastroteka ez da jatetxe bat, ezta taberna bat, ezta pub bat, ez da ardoteka bat… Xera gastroteka esperientzia guzti hauen batura bat da, guzti hauek gastrokultura, gastronomia, kokteleria, ardo-kultura, pintxoteka… guzti hauek musika eta giro aparta batekin lagunduta.

Kontaktua

Plaza Xabier Olaskoaga Errenteria
943 34 48 75
www.xeragastroteka.com


Artzabal jatetxea

Usurbilgo Artzabal Baserria, jatetxe-taberna, toki paregabean kokatuta dago, Usurbilgo alde zaharretik 2 minututara.
Artzabalek eguneko menuan aukera zabal bat eskaintzen du, baita aste-bukaerako menuak, karta, bokatak, hanburgesa, tostak, errazioak eta abar ere.
Barazki jaleentzat platerak ditu. 70 pertsonentzako jangela bat dauka eta terrazan 45 lagun elkar daitezke.
Guzti hau toki paregabe batean, naturaz eta lasaitasunetik hurbil, leku aparta haurrekin egoteko.

Kontaktua

Puntapax Kalea, 8, Usurbil
943 36 91 39
www.artzabaljatetxea.com


Botarri jatetxea

Txemari Esteban donostiar sukaldariburuak 2003 urtetik hirigunetik oso gertu dagoen jatetxe goxo eta eroso hau zuzentzen du, 2 jantoki klimatizatu dituelarik: bata nagusia, urte osoan zehar itsaski-haztegi eta sagardo upelarekin, eta bestea enpresa-bilera, aurkezpen edo beste jardueretarako. Lokalaren arrakastaren gakoa tokian bertan sasoiko produktuari eta plateren elaborazioari ematen zaion garrantzian oinarritzen da.

Kontaktua

Oria 2, behea (oria hotelaren azpian), TOLOSA
943 65 49 21
www.botarri.com


Kattalin erretegia

Jose Manuel Garmendia eta Arantxa Agirrezabalak 1990 urtetik zuzenduta. Kattalin erretegiak gastronomia tradizionala eta garaikoa eskaintzen du, idi txuleta azpimarratuz, hauek pikillozko piper melatuez lagunduak. Karta kalitatezko produktu askorekin osatuta dauka. Gainera urtaro guztietan iradokizun anitz izaten dituzte kartan. Nabarmentzekoa da ere ardo-karta, Gipuzkoan dagoen handienetariko bat.

Kontaktua

Katea Auzoa, 5, Beasain
943 88 92 52
www.kattalin.com

Agirretxea jatetxea

Etxeko sukaldea, merkatua eta produktuarekin jokatzen duena, bizitza osoko platerak eta mimoz eginikoak. Jatetxe eroso bat, bi jangela zabalekin, bat beheko solairuan eta bestea lehenengo solairuan, eguneko menua eta asteburuko menu bereziarekin. Barra pintxo tradizionalez eta berritzaileez beterik dagoen taberna bat. Baita etxera eramateko aukerarekin ere.

Kontaktua

Diseminado Santa Lutzi Anduaga, 50 Zumarraga
943 72 29 862

Mendizabal erretegia

Martin eta Virtudes gurasoen lekukoa hartu du Martin Mendizabal Uzkudun gazteak, besteak beste, Gipuzkoako gastronomiako plater tipiko bat mantenduz: Xexina, edo ardi haragia gatzan kontserbatua. Honako platera prestatzen duen jatetxe bakarrenetakoa da Mendizabal, 1976az geroztik prestatzen dutena.
Horrez gainera, Mendizabal bere haragi eta arrainak parrilan egiteagatik da ezaguna. Eguneko menuan etxean egindako janaria da nagusi eta astebukaeran, berriz, hiru menu eskaintzen dituzte aukeran. Gainera, egunero pintxo ikusgarriak topa ditzakegu bertan.

Kontaktua

Landeta Hiribidea, 16 Azpeitia
943 81 20 01


Asador restaurante Beheko plaza

Beheko plaza, Zumaiako erretegi jatetxe bat da, 6 urtetako ibilbidea daramana. familia-jatetxe bat da, kokatzen den geografia eta orografiari oso loturik duen izaera eta funtsarekin: euskal gipuzkoar itsasaldea. Jada egin dugun ibilbide honetan, gure oinarria betidanik produktua da eta izango da; kalitatezko eta bertako produktua (ahal den guztietan behintzat), gure itsasertzetako eta sasoiko arrainak eta gure baratzetako produktuak. gure sukaldearen oinarria parrila da, sukalde tradizional eta autorearen ukitu modernoekin.

Kontaktua

C/ Eusebio Gurrutxaga, 3 Bajo, ZUMAIA
943 86 17 00  | 688 65 82 40 
www.behekoplaza.com


Belaustegi Baserria Jatetxea

Belaustegi baserria, josu muguerza sukaldariburuaren jaiotetxea da, bere esloganak dioen bezala, “denborak atseden hartu eta zentzumenak esnatzen diren toki bat”. Baserri-jatetxe honetan guztia zehatz-mehatz zaindurik dago, non sukalde kolorista eta dibertigarri bat eskaintzen duten, gaur eguneko ukituak eta nazioarteko keinuak dituen oinarri tradizionalarekin.

Kontaktua

Alto de San Miguel ELGOIBAR
943 74 31 02
www.belaustegi.com


Restaurante Lasa

Ozaeta Jauregian aurkitzen da, Bergara kanpoaldean, Deba errekaren ondoan eta Arrasatera eramaten zaituen errepidetik gertu kokatuta.
Koldo Lasa sukaldariak artisauki egiten ditu plater, postre eta etxeko kontserba naturalak. Koldo Lasak erosi eta aukeratzen ditu plater bakoitzeko produktuak. Sukalde tradizionala eskaintzen du: legatza saltsan, kokotxak, txipiroiak eta autore sukaldea: goxotxikiak dastatzeko.
Gure eskaintza gastronomikoan sukalde artisaua dastatu daiteke karta zabal eta anitz batean, baita eguneko menua, menu berezia, Debagoieneko menua eta gozotxiki menua ere.
Jatorrizko Deiturako ardoan upategi zabal batekin (Onduak eta Erreserbak).

Kontaktua

Zubiaurre Kalea, 35, Bergara
943 76 10 55
www.restaurantelasa.es