Aratz

25 urte baino gehiago lanean baserritar eta arrantzaleekin, beti esfortzu handiarekin lortzen lurreko eta itsasoko produkturik honena. Plater tradizional bikainak lortzeko prozesu hortatik baino kutsu moderno batekin.
Aratzen produktu freskoekin sukaldatzen da eta garaikoekin hauek kalitate handikoak- Gure berezitasuna parrilan eginiko arraina izanik.

Kontaktua


Arraunlari Berri

Arraunlari-Berri jatetxea bi lagunek sortzen dute: Aitor Amutxastegi(Andoain 1984/09/04) Jon Couso( Barañain 1985/04/03) sukaldeak batu eta elkarrekin lan-egitea lortu du.
Ilusioz beteriko proiektua sortu berri da. Bakoitzaren hoberena ematen saiatzen gera eta honela gure bezeroei lausengatu.
Gure herriko produktuak maite ditugu eta gure sustraiak harro eskaintzen dizkiegu bezeroei.
Produktu sukaldean siñisten dugu eta baita ere gaur egungo tekniketan,beroiekin gera zuei betiko zaporeak eskeintzen baño eguneratuta.

Kontaktua

Butron Pasealekua Ibilbidea, 3, HONDARRIBIA
943 57 85 19
www.arraunlariberri.com

Xera gastroteka

Xera Gastroteka ez da jatetxe bat, ezta taberna bat, ezta pub bat, ez da ardoteka bat… Xera gastroteka esperientzia guzti hauen batura bat da, guzti hauek gastrokultura, gastronomia, kokteleria, ardo-kultura, pintxoteka… guzti hauek musika eta giro aparta batekin lagunduta.

Kontaktua

Plaza Xabier Olaskoaga, ERRENTERIA
943 34 48 75
www.xeragastroteka.com


Ibailur jatetxea

Ibailur, nahi hadiko sukaldeari apostu egiten dio. Establezimenduan giro elegante bat dauka, non betiko platerra edo sorkuntza berrienak eskaitzen dituzte. Plater klasikoa edo berrikuntza eskatu ala ez, gure menuak eta sasoiko eskaitza ahozuri guztiak asetzeko gai izango dira.

Kontaktua

Nabarra Oñatz, 1, ASTIGARRAGA
943 335 255
www.ibailur.com


Botarri jatetxea

Txemari Esteban donostiar sukaldariburuak 2003 urtetik hirigunetik oso gertu dagoen jatetxe goxo eta eroso hau zuzentzen du, 2 jantoki klimatizatu dituelarik: bata nagusia, urte osoan zehar itsaski-haztegi eta sagardo upelarekin, eta bestea enpresa-bilera, aurkezpen edo beste jardueretarako. Lokalaren arrakastaren gakoa tokian bertan sasoiko produktuari eta plateren elaborazioari ematen zaion garrantzian oinarritzen da.

Kontaktua

Oria 2, behea (oria hotelaren azpian), TOLOSA
943 65 49 21
www.botarri.com


Kattalin erretegia

Jose Manuel Garmendia eta Arantxa Agirrezabalak 1990 urtetik zuzenduta. Kattalin erretegiak gastronomia tradizionala eta garaikoa eskaintzen du, idi txuleta azpimarratuz, hauek pikillozko piper melatuez lagunduak. Karta kalitatezko produktu askorekin osatuta dauka. Gainera urtaro guztietan iradokizun anitz izaten dituzte kartan. Nabarmentzekoa da ere ardo-karta, Gipuzkoan dagoen handienetariko bat.

Kontaktua

Katea Auzoa, 5, BEASAIN
943 88 92 52
www.kattalin.com


Agirretxea jatetxea

Etxeko sukaldea, merkatua eta produktuarekin jokatzen duena, bizitza osoko platerak eta mimoz eginikoak. Jatetxe eroso bat, bi jangela zabalekin, bat beheko solairuan eta bestea lehenengo solairuan, eguneko menua eta asteburuko menu bereziarekin. Barra pintxo tradizionalez eta berritzaileez beterik dagoen taberna bat. Baita etxera eramateko aukerarekin ere.

Kontaktua

Diseminado Santa Lutzi Anduaga, 50 ZUMARRAGA
943 72 29 862


Uranga jatetxea

1980etik Xabier Osa kantauriko arrain eta itsaskietan espezializaturiko jatetxe honen buru da, kartan ez da sartzen izoztutako produkturik ezta arraitegitik. Etxean eginiko elaborazioak egiten ditu eta %100 Euskal Herriko aragia erabiltzen du. Betiko errezeta eskaintzen ditu baino kalitaztezko produktuekin oinarri bezala, barietatezko karta eta menuak sortuz edozein boltsikoetara edo ekitaldira egokituta.

Kontaktua

Loiolako Inazio Hiribidea, 7, AZPEITIA
943 14 23 87
www.restaurante-uranga.com


Asador restaurante Beheko plaza

Beheko plaza, Zumaiako erretegi jatetxe bat da, 6 urtetako ibilbidea daramana. familia-jatetxe bat da, kokatzen den geografia eta orografiari oso loturik duen izaera eta funtsarekin: euskal gipuzkoar itsasaldea. Jada egin dugun ibilbide honetan, gure oinarria betidanik produktua da eta izango da; kalitatezko eta bertako produktua (ahal den guztietan behintzat), gure itsasertzetako eta sasoiko arrainak eta gure baratzetako produktuak. gure sukaldearen oinarria parrila da, sukalde tradizional eta autorearen ukitu modernoekin.

Kontaktua

C/ Eusebio Gurrutxaga, 3 Bajo, ZUMAIA
943 86 17 00  | 688 65 82 40 
www.behekoplaza.com


Belaustegi jatetxea

Belaustegi baserria, Josu Muguerza sukaldariburuaren jaiotetxea da, bere esloganak dioen bezala, “denborak atseden hartu eta zentzumenak esnatzen diren toki bat”. Baserri-jatetxe honetan guztia zehatz-mehatz zaindurik dago, non sukalde kolorista eta dibertigarri bat eskaintzen duten, gaur eguneko ukituak eta nazioarteko keinuak dituen oinarri tradizionalarekin.

Kontaktua

San Migueleko gaina, ELGOIBAR
943 743 102
www.belaustegi.com


Hilarion

Gabino yarza sukaldeburu dutelarik, Hilarion jatetxea osatzen duten hainbat profesionalek jo ta su dihardute egunero lanean jatetxera gerturatzen diren bezeroei zerbitzurik hoberena eskaintzeko asmoz. Ukito modernoekin maneaturiko ohiko euskal sukaldea aurkitu dezakegu bertan. Denboraldiko produktuak eta kilitatezko bailarako produktuak gocotasun osoz prestatzen ditugu bezeroak bost zentzuekin dasta ditzan.
Urteetako esperientziagatik eta gure filosofian oinarrituz, Hilarionek bezeroaren eta kritikaren onespena jasotzea lostur du, Euskal Gastronomika ziurtagiria eta Kalitate turistikoaren konpromezua lortuz.

Kontaktua